به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، فولاد یکی از ترکیبات اصلی در زندگی انسان ها محسوب می شود، زیرا جزء اصلی در تولید تجهیزات مختلف مانند خودرو، لوازم خانگی، قاب های سازه ای و حتی ریل قطار است. گزارش ها نشان می دهد که تنها در سال 2021 بیش از 1951 میلیون تن فولاد تولید شده است و این ضرورت وجود این فلز در زندگی بشر را بیش از پیش ثابت می کند.
دلایل زیادی برای نیاز به استفاده از فولاد برای بهبود کیفیت زندگی انسان وجود دارد که مهم ترین آنها هزار برابر قوی تر از آهن است که می توان آن را به طرق مختلف افزایش داد، مانند افزودن تسمه های فولادی گالوانیزه به آن. ، حتی باز او نیز زیاد و زیاد شد. امروزه فولاد بخش مهمی از صنعت بسیاری از کشورهای جهان است، اما تولید این فلز در برخی از نقاط جهان بهتر از سایر مناطق انجام می شود. در زیر کشورهایی در جهان با بیشترین تولید فولاد در هر سال معرفی خواهند شد.
چین
تولید فولاد چین در قرن بیستم بسیار کم بود، اما ظرفیت کارخانههای فولاد در سراسر کشور تنها در چند دهه افزایش یافت تا جایی که چین با فاصله زیادی به بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان تبدیل شد. در واقع، سالانه بیش از 1000 میلیون تن فولاد در چین تولید می شود که معادل 53 درصد از کل تولید جهانی این فلز است. دستیابی چین به مقام اول در تولید فولاد در جهان به روند نوسازی تولید آن مربوط می شود. همچنین رونق اقتصادی کشور نیز نقش مهمی در این افزایش داشت. جالب است بدانید مصرف بسیار بالای فولاد در چین باعث شده است که هر ساله تنها 10 درصد فولاد تولیدی به کشورهای خارجی صادر می شود، با وجود این مقدار کم، چین به عنوان بزرگترین صادرکننده فولاد در جهان شناخته می شود. .
هند
هند با داشتن بالاترین درصد فولاد پرکربن در جهان به عنوان دومین تولید کننده این فلز در جهان شناخته می شود که چندین سال متوالی یکی از پر رونق ترین بازارهای خرید و فروش فولاد در جهان است. به لطف حمایت دولت و شرکت های خصوصی، هند توانسته است در چند سال گذشته از ژاپن به عنوان رقیب سرسخت خود در تولید فولاد پیشی بگیرد و به طور متوسط سالانه 118 میلیون تن فلز تولید کند. جالب است بدانید که از سال 2018 بر اساس طرح حمایتی دولت، تولید داخلی فولاد در سراسر کشور 75 درصد افزایش یافته است. هند از نظر صادرات فولاد در رتبه هفتم جهان قرار دارد چرا که مصرف این فلز در خود این کشور در سطح بسیار بالایی قرار دارد.
ژاپن
برای سال ها، به لطف بزرگترین شرکت فولاد خود، ژاپننیپون فولاد که 24 درصد از کل تولید فولاد کشور را بر عهده دارد، به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان در زمینه تولید این فلز شناخته می شود. سالانه بیش از 96 میلیون تن فولاد در ژاپن تولید می شود که 30 میلیون تن آن تنها در سال 2020 به کشورهای دیگر صادر شده است و این امر نقش مهمی در رونق اقتصادی این کشور داشته است. کیفیت فولاد ژاپنی به قدری بالاست که بسیاری از کشورهای دنیا خواهان واردات این فلز برای شرکت های خود هستند.
ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده آمریکا نیز مانند ژاپن به تولید فولاد بسیار باکیفیت در سرتاسر جهان معروف است زیرا در شرکت های خود از فرآیندهای بسیار پیشرفته ای برای تولید این فلز استفاده می کنند. تولید سالانه فولاد در ایالات متحده به 70 میلیون تا 90 میلیون تن می رسد که هر سال افزایش می یابد. اگرچه شیوع بیماری کووید-19 بر تولید فولاد و تقاضای صادرات در ایالات متحده تأثیر گذاشت، اما این کشور همچنان توانست رتبه چهارم را در تولید فولاد در جهان حفظ کند.
ایران
ایران با میانگین تولید سالانه 28.5 میلیون تن در رتبه دهم تولید فولاد جهان قرار دارد. جالب است بدانید که حدود 14 سال پیش سالانه تنها 10 میلیون متریک تن فولاد در ایران تولید می شد و با این میزان کشورمان در رتبه دهم قدرت های برتر جهان در زمینه تولید فولاد قرار داشت. توسعه زیرساخت های تولید فولاد و حضور شرکت هایی مانند فولاد خراسان، ذوب آهن اصفهان و شرکت فولاد مبارکه نقش مهمی در افزایش تولید این فلز بسیار مرغوب داشت. البته ایران در سال 2022 فراز و نشیب های زیادی را در تولید فولاد تجربه کرد زیرا تقاضا برای این فلز در کشور تخفیف به خصوص در فروش فولاد روسیه، رکود در این حوزه را برای ایران رقم زد.