آموزش سرچ کنسول کاربردی
سرچ کنسول گوگل چیست؟ معرفی ابزار کاربردی search console و آموزش کار وبلاگ ژلکت
اطلاع از وضعیت صفحات سایت یکی از مواردی است که باید به آن توجه زیادی داشت. اینکه آیا یک صفحه ایندکس شده و یا موتور جستجو توانسته آن صفحه را خزش کند یا نه و همچنین آگاهی از وضعیت صحت نمایش در موبایل، از جمله داده هایی است که در کنسول جستجو قابل بررسی است. ابزار URL Inspection به شما کمک می کند تا هرصفحه ای را تجزیه و تحلیل و مشکلات آن را شناسایی کنید. ابزار بازرسی URL به شما کمک میکند URL های خاصی را تجزیه و تحلیل کنید. یادگیری نحوه کار با گوگل سرچ کنسول می تواند به شما کمک کند تا بتوانید با دیدن محتواهایی که بیشترین بازدیدها را به خود اختصاص دادهاند متوجه موضوعات، کلمات کلیدی و سبک نگارش مناسب برای سایتتان شوید. با انجام این کار میتوانید مسیر پیشرفتتان راشناسایی کنید و محتواهایی بسازید که به خوبی رنک بگیرند و بازدید کنددگان بالایی را برای سایتتان جذب کنند.
با ثبت نقشه سایت در کنسول جستجوی گوگل قادر خواهید بود مشکلات احتمالی را شناسایی و از سلامت فایل سایت مپ اطمینان حاصل کنید. این بخش به بررسی وضعیت ایندکس شدن و فهرست شدن صفحات سایت در نتایج جستجوی گوگل میپردازد. سرچ کنسول به شما کمک می کند تا دید بسیار عمیقی از رفتار کاربران و آنچه آنها از بدو شروع جستجو تا حضور در صفحات وبسایت تان تجربه میکنند بدست آورید. برای آشنایی کامل با سرچ کنسول و بهبود عملکرد سایت پیشنهاد میکنیم که در دوره سرچ کنسول ژاکت آکادمی شرکت کرده تا بتوانید سایت خود را تا حد زیادی بهینه کنید. افراد زیادی هستند که بسته به نوع فعالیت شان نیاز دارند مهارت استفاده جامع کنسول را بدانند. مدیران کسب و کارهای آنلاین، وب مسترها، مشاوران دیجیتال مارکت، ادمین ها و پشتیبان وبسایت ها و کارشناسان سئو از جمله افرادی هستند که باید با ابزار سرچ کنسول گوگل آشنایی داشته باشند.
بودجه خزش (Crawl Budget) یکی از جنبههای پنهان، اما بسیار مهم در مدیریت سئو است که میتواند بهشکل مستقیم بر رتبهبندی سایت در نتایج جستجو تاثیر بگذارد. با نظارت دائم بر وضعیت کرالینگ (crawling) و حذف صفحات بیارزش، مدیریت پارامترهای URL ، بهینهسازی لینکدهی و… میتوانید رباتهای خزنده گوگل را به سمت محتوای کلیدی هدایت کنید. فراموش نکنید که هر اقدام کوچکی برای بهینهسازی سایت، میتواند به بازدهی این بودجه ارزشمند کمک کند. اولین قسمتی که در خصوص آموزش سرچ کنسول با آن سروکار داریم، overview است. Overview در کنسول گوگل دارای چند بخش متفاوت است که شامل Performance، Coverage و Experience و Enhancements است.
وبمستران و سئوکاران همواره تلاش می کنند تا بتوانند وب سایت خود را به بهترین شکل ممکن برای موتورهای جستجو بهینه کنند. آن ها برای رسیدن به این هدف از ابزارهای مختلفی و متنوعی استفاده می کنند. این ابزار امکانات مختلفی را در اختیار مدیران سایت قرار داده و استفاده از آن مزایای مختلفی برای سایت به همراه دارد. وجود امکانات متنوع باعث شده تا محبوبیت استفاده از Search Console به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند. ابزار URL Inspection به ما کمک میکند که صفحات جدید و تغییرات محتوایی را سریعا به گوگل اطلاع داده و وضعیت ایندکس صفحات قبلی و مشکلات احتمالی آنها را بررسی کنیم. البته امکانات این ابزار به معرفی صفحات به گوگل محدود نمیشود، بلکه رابط اطلاعاتی مهمی میان سایر بخشهای گزارشدهی شامل Coverage و Enhancement است.
بعد وارد تب Compare میشیم و میگیم وضعیت الان رو با 6 ماه گذشته مقایسه کن. بعد میریم سراغ ستون Position در جدول و با کلیک روی اون، ترتیب کوئری ها رو نزولی می کنیم تا ببینیم کدوم کلمات کلیدی جایگاه خوبی ندارن. Average CTR به معنای نرخ کلیک هست؛ یعنی در ازای چند بار نمایش سایت در نتایج، چند بار روی لینک سایت کلیک شده. Average position هم میانگینی از جایگاه سایت رو در نتایج نشون میده. بلافاصله بعد از پرداخت اولین قسط به کل محتوای دوره دسترسی پیدا میکنید. بعد از این دوره هم شما نیاز به هیچ دوره تکمیلی یا اضافهای ندارید، چون هرآنچه که برای کار با سرچ کنسول لازم دارید را در این دوره یاد خواهید گرفت.
با کلیک روی گزینه GO TO PROPERTY می توانید وارد سرچ کنسول سایت خود شوید و اطلاعات مختلفی که در قسمت های قبلی اشاره شد را مشاهده و مدیریت کنید. قطعا بله، با آپدیتهای جدید گوگل در پنل سرچ کنسول عملا بیشتر ابزارها فقط در نسخه جدید کارایی دارند. تمرکز اصلی ما در این کارگاه بر پنل جدید سرچ کنسول و تغییرات آن خواهد بود ولی هر ابزاری که در پنل قدیم همچنان قابل استفاده هست نیز آموزش داده میشود. در این وبینار تکمیلی، ابتدا با فیلتر رجکس یا همان Regular Expression آشنا میشویم. به کمک این فیلتر تازهوارد، میتوانیم گزارشگیریهای جدید و متنوعی داشته باشیم و کلمات کلیدی مورد نظرمان را با دقت بیشتری تحلیل کنیم. نظارت همیشگی بر این تعداد صفحه و آدرس برای یک نیروی انسانی امکانپذیر نیست.
با بردن موس روی هر ردیف از داده ها 3 تا آیکن ظاهر میشه که به ترتیب از چپ برای کپی کردن، باز کردن آدرس در تب جدید مرورگر و بررسی با ابزار URL Inspection استفاده میشن. حالا لیستی از صفحات سایتمون داریم که حداقل یک لینک از سایر صفحات سایت بهشون داده شده. از ستون internal links، داده ها رو به صورت صعودی تنظیم می کنیم تا URLهایی که کمترین لینک داخلی رو دارن بیان بالا. در سایتهای مبتنی بر وردپرس، میتوانید با استفاده از فایلی به نام سربرگ (Header) متا تگ موردنظر را به قسمت هد اضافه کنید. همچنین شما میتوانید با استفاده از ویرایشگر پوسته در منوی نمایش، Html tag را جایگذاری و ذخیره کنید. برای درج کد تایید هویت سایت در Header سایت خود می توانید با جستجو در مخزن وردپرس، پلاگین Insert Headers and Footers را روی سایت خود نصب کنید.
با یادگیری اصول و استفاده بهینه از این ابزار، میتوانید عملکرد وبسایت خود را به سطح بالاتری ارتقا دهید و جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کنید. گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یک ابزار رایگان از گوگل است که به شما کمک میکند عملکرد سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل پیگیری و بهبود ببخشید. این ابزار به شما اطلاعات ارزشمندی در مورد نحوهی دیدن سایتتان توسط گوگل، مشکلات فنی سایت، کلمات کلیدی که کاربران برای یافتن سایت شما استفاده میکنند و بسیاری از موارد دیگر را ارائه میدهد. آموزش و استفاده از گوگل سرچ کنسول یکی از مهم ترین اقدامات برای بهبود عملکرد سایت است. این شرکت با ارائه راهکارهای اختصاصی و استفاده از ابزارهای قدرتمند مانند سرچ کنسول، شما را در مسیر رشد و موفقیت آنلاین همراهی خواهد کرد. گوگل سرچ کنسول یک ابزار قدرتمند و رایگان است که به شما کمک میکند تا عملکرد سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل بهبود ببخشید.
رتبهبندی یک وبسایت در موتور جستوجوی گوگل به پارامترهای بسیار زیادی مانند نرخ کلیک، ایمپرشن، تعداد کل کلیکها و … بستگی دارد. به همین خاطر برای بهبود رتبهبندی و نظارت بر عملکرد وبسایت، باید تمام این پارامترها بهصورت کامل بررسی شوند. ابزار سرچ کنسول گوگل به توسعهدهندگان وب، صاحبان کسبوکارها و ادمین وبسایتها اجازه میدهد تا این اطلاعات را به شکلی کاملا دستهبندی شده، بررسی کنند. یکی از مهمترین پارامترهای موفقیت یک وبسایت، نتایج آن در موتور جستوجوی گوگل است. هرچه یک وبسایت آمار بهتری در موتور جستوجوی گوگل داشته باشد، میتوان گفت که وبسایت موفقتری است.
داشتن یک برنامه مشخص برای آنالیز مداوم عملکرد، از ارکان جدایی ناپذیر بهینه سازی سایت و سئو محسوب میشود. شما می توانید تعداد بازدیدها و کلیکهای سایت را در طول زمان ببینید. همچنین می توانید ببینید که کدام صفحات در نتایج جستجوی گوگل بالاترین و کدامیک کمترین میزان کلیک را دارند. گزارش Pages یکی از ابزارهای سرچ کنسول است که به بررسی وضعیت خزش و ایندکس تمام صفحات سایت می پردازد. گزارش Pages سابقا با عنوان Coverage شناخته می شد که بعدها با هدف ساده سازی و یکپارچه شدن هشدارها و خطاها نام آن تغییر کرد. نتایج جستجوی گوگل بصورت صفحات – WEB، تصاویر – IMAGE، ویدئو – VIDEO و اخبار – NEWS قابل بررسی است.
آموزش سرچ کنسول گوگل، تنها راه حلی است که میتوانید به کمک آن برای دسترسی به دقیقترین آمارهای سایت خود اقدام کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت اجمالی با این ابزار و امکانات آن آشنا شویم. در بخش Performance چکیدهای از عملکرد وبسایت خود در جستجوی گوگل را مشاهده خواهید کرد. بخش Coverage گوگل سرچ کنسول در همین صفحه چکیدهای از تعداد صفحه با خطا و تعداد صفحه معتبر را نشان میدهد. بخش Experience خلاصهای از تجربهی صفحات وب در تلفن همراه، قسمت Core Web Vitals که نشاندهندهی وجه متمایزی از تجربهی کاربری است و قابلیت استفاده از موبایل را نشان می دهد.
در واقع سرچ کنسول این دادهها را جمع آوری کرده، دسته بندی نموده و نمایش میدهد. همانطور که میدانید، سئو از مهارتهایی است که برای هر اکت (عمل)، نیاز به تجزیه و تحلیل دادهها دارد. پس از استفاده از سرچ کنسول در صورت بروز هرگونه اتفاق غیرمعمول در وب سایت خود، ایمیل دریافت خواهید کرد. دو روش کلی برای ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول وجود دارد که برای تایید از روش اول یک راه و برای تایید از روش دوم 5 راه وجود دارد که شامل روش اول ثبت هم می شوند. اگر به دنبال یادگیری حرفهای سئو هستید میتوانید دوره آموزش سئو آکادمی سفینه را تهیه کنید که در آن آموزش گوگل سرچ کنسول را بسیار کاملتر خواهید دید. گزارش تجربه کاربر سرچ کنسول، اطلاعاتی در مورد تجربه کاربری در سئو و سرعت سایت میکند.
همچنین این امکان رادارید تا تمامی خطاها و مشکلات احتمالی را بررسی و سعی در رفع آن داشته باشید. در سایت گوگل سرچ کنسول شما با امکانات بسیار مفید و مناسبی برای بهبود عملکرد وبسایت خود در نتایج گوگل روبرو میشوید. بنابراین بررسی این امکانات به شما کمک میکند نقاط قوت خود را بیابید و درنتیجه با برطرف کردن ضعفها و قوت بخشیدن به نکات مثبت، در بهینهسازی و کسب رتبه بالا در نتایج گوگل موفق شوید. یکی دیگر از بخشهای بسیار مهم در آموزش سرچ کنسول گوگل، بخش گزارش عملکرد است. شما در این بخش میتوانید با بررسی دادههای مبتنی بر چهار شاخص کلیک، ایمپرشن، نرخ کلیک و میانگین موقعیت در نتایج گوگل، شرایط وبسایت خود را بررسی کنید. Yoast یکی از محبوبترین افزونهها برای سئو و بهینهسازی سایتهای وردپرسی است.
گوگل سرچ کنسول به شما هشدار میدهد اگر سایتتان با تهدیدهای امنیتی مانند هک شدن یا محتوای مخرب مواجه شده باشد. با بررسی منظم بخش امنیتی سرچ کنسول و رفع مشکلاتی که گوگل شناسایی کرده است، میتوانید اعتماد کاربران و موتور های جستجو به سایت خود را حفظ کنید. در مقاله ی ۵ روش ثبت سایت در سرچ کنسول به طور کامل روش های اتصال سایت به سرچ کنسول را توضیح داده ایم. برای شروع آموزش سرچ کنسول باید ابتدا در گوگل سرچ کنسول ثبت نام کنید. برای یادگیری امکانات سرچ کنسول، توصیه میکنیم یک وب سایت با قدمت حداقل 1 ماه داشته باشید که در طول این مدت در سرچ کنسول ثبت شده است.
به این ابزارها Legacy tools میگن، پس برای استفاده کامل از سرچ کنسول لازمه که سایت را از دو طریق ثبت کنیم. شاید ساده به نظر برسد اما برخی از کارشناس های سئو برای اعمال چند تغییر ساده در سرچ کنسول سایت از شما مبالغی را دریافت خواهند کرد که می توانید با آموختن این آموزش ها جلوی چنین پرداخت هایی را بگیرید. سرچ کنسول همچنین اطلاعات و بازخوردهایی را در مورد ریچاسنیپت یا نتایج غنی، ارائه میدهد. در گام اول باید کلمات کلیدی را پیدا کنید که جستجوی بالایی دارند و شما هم صفحات بهینه شدهای برای آن دارید اما رتبه مناسبی در آن ندارید. وقتی که هر چهار معیار (نمایشها، کلیکها، میانگین CTR و میانگین موقعیت) به صورت ترکیبی نمایش داده میشوند، نمایی معنادار از عملکرد وبسایت ارائه میدهند.
قبل از اینکه شروع به راهاندازی حساب سرچ کنسول Google خود کنیم، باید مراحل تأیید مالکیت و گزینههایی که میتوانید انتخاب کنید را توضیح دهیم. این بخش شامل انواع طرحواره هایی است که گوگل در سایت شما برای نمایش ریچ ریزالت شناسایی کرده است. اسکیماهای ریچ ریزالت آن دسته از انواع اسکیما هستند که علاوه بر کاربرد خود، در صورت نیاز در نتایج جستجو نیز نمایش داده می شوند. گزارش Video Pages صفحات ایندکس شده را پوشش می دهد و اگر صفحه ای به هر دلیلی از جمله مسدود بودن یا وضعیت غیر قابل دسترسی ایندکس نشده باشد، در این گزارش ظاهر نمی شود. ابزار video pages شامل دو بخش بصورت نمودار و جدول اطلاعات است که خطاهای مربوط به ایندکس شدن یا نشدن ویدئوها را در اختیار قرار می دهد.
با کلیک روی گزینه Not indexed مواردی که باعث شده است صفحات شما ایندکس نشوند، لیست شده است. یکی از کارهای مهمی که برای بهبود بودجه خزش باید انجام شود؛ برطرف کردن همین اشکالات است. در ادامه روش اول تایید مالکیت را به طور ساده و کامل خدمتتان عرض خواهم کرد. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. در قسمت product این قابلیت وجود دارد که طبق تصویر زیر، شما بتوانید وضعیت محصولات و کالاهای خود را در نمودار و گزارشهایی را ببینید و در صورت وجود هر نوع ارور و خطایی آن را بررسی و برطرف کنید. در سرچ کنسول جدید بخش enhancements شامل دو زبانه products و Sitelinks searchbox است.
به طور کلی تفاوت میان این ابزار قدرتمند را میتوان اینطور توصیف کرد که گوگل آنالیتیکس یک ابزار فوق العاده برای تحلیل آنچه پس از هر کلیک در وبسایت شما اتفاق می افتد است. پس اکثر این داده ها می تواند مسیر و اتفاقاتی که بعد از ورود افراد به سایت شما را نشان دهد. اما سرچ کنسول به طور کلی و جامع آنچه را که قبل از کلیک برای سایت شما رخ میدهد نمایان میکند. این متریک درواقع میانگین موقعیت قرارگیری سایت، در نتایج گوگل است؛ درنتیجه باید کلمات کلیدی سایت را به خوبی انتخاب کنید. سلام امیدوارم که حالتون خوب باشه بله میتونید به عنوان یک حرفه از آن استفاده کنید اما دانش سرچ کنسول به تنهایی کفایت نمیکنه و باید حتما موارد دیگر نیز در کنار آن یاد بگیرید. در واقع سرچ کنسول فقط یک ابزار تحلیل و بررسی سئو اولیه سایت هست و هر کسی که سایت یا فروشگاه داره باید اون رو بلد باشهموفق باشید.
می تونید از این گزارش خروجی بگیرید یا آدرس صفحات مهم تر رو کپی و در فایل مورد نظر خودتون ذخیره کنید تا برای بهینه کردن لینک سازی داخلی به سراغشون برید. همون طور که می دونید لینک سازی داخلی خیلی به ربات های گوگل کمک می کنه تا صفحات جدید سایت رو پیدا و ایندکس کنن. هر چی صفحات بیشتری به یک URL مشخص لینک داده باشن، گوگل بات ها این سیگنال رو می گیرن که اون URL مهم تره و باید خیلی زود ایندکس بشه. گزارش Pages که قبلا Coverage نام داشت و در آپدیت اخیر سرچ کنسول اسم و ظاهرش تغییر کرده، مربوط به ایندکس صفحاته. توی این گزارش می تونیم صفحاتی که به هر دلیلی ایندکس نشدن رو پیدا کنیم.
با قرار دادن یک متا تگ در کدهای اجرایی وبسایت، می توانیم تاییدیه را از گوگل دریافت کنیم. گزارش لینکهای داخلی لیستی از برترین صفحات لینک دادهشده را نمایش میدهد. در مثال بالا میبینید که کلمه کلیدی با Impression مناسب وجود دارد که این سایت، به علت قرار گرفتن در رتبه ۹ نمیتواند کلیک مناسبی دریافت کند. سپس کلمات کلیدی که ایمپرشن بالایی دارد ولی ما رتبه مناسبی در آن نداریم را پیدا میکنیم و روی آن کلیک میکنیم. تکنیک های سئو زیادی در جهت بهبود سئو سایت با این ابزارها وجود دارد و کارهای مفید زیادی میتوان انجام داد. با کلیک بر روی گزینه Inspect URL، نحوه خزش صفحه نمایش داده میشود.
سرچ کنسول یک لیست از تمام لینکهای داخل سایت و بک لینک هایی که به وبسایت ما داده شدهاند ارائه میدهد. پس تعداد نمایشهای بالا عالی است زیرا به این معناست که گوگل وبسایت را در نتایج جستجو نمایش میدهد. در این بخش شما میتوانید ببینید که چه صفحاتی از سایت شما ایندکس شده و چه صفحاتی با خطا مواجه شده و ایندکس نشده. شما میتوانید دلیل ایندکس نشدن لینکهای وبسایت خود را نیز بررسی کنید و خطاهای احتمالی آن را رفع کنید. برای fetch کردن در گوگل سرچ کنسول جدید میتوانید طبق تصاویر زیر این کار را انجام دهید.
https://daroromiekojast.ir/who-is-the-best-seo-in-urmia/